"A visszér a civilizáció szörnyű betegsége". Hogyan tesz évente több mint 23 000 embert rokkanttá a visszér hazánkban? Megszabadulhatunk a visszerektől műtét nélkül egyszer és mindenkorra? Az olvasók kérdéseire válaszol: Márton András, szakértő a flebológia területén

img
Márton András /  13 perc

Hogyan védekezhetünk a visszerek veszélyes hatása ellen: Elmondja Márton András, szakértő a flebológia területén.

A visszerek az ember őseinek a függőleges testtartásra való áttérésének szerencsétlen következményei. Az evolúciós előnyök mellett ez az innováció az alsó végtagok vénáira nehezedő terhelés drámai növekedéséhez vezetett. Ennek eredményeképpen az érfalak fokozatos romlása következik be. A civilizáció további "fejlődése", amelynek eredményeként az emberek egyre kevésbé lesznek mobilisak, csak súlyosbítja a problémát.

Ha elhanyagoljuk a visszereket, azok súlyos szövődményekhez és rokkantsághoz vezetnek.

Becslések szerint Magyarországon mintegy 300 ezer ember szenved a visszerek valamilyen formájától. A fejlett országokban a lakosság akár 50%-át is érintheti a betegség. Körülbelül 30%-uk tartósan rokkant!

— Milyen kockázatot jelent a visszeresség
— Mikor kell riadót fújni?
— Ki van veszélyben?
— Melyek a jelenlegi megfizethető és hatékony módszerek a visszerek ellen?

Az olvasók kérdéseire Márton András válaszol.

Ildikó: Mennyit sétáljak naponta, hogy megelőzzem a visszerességet? Ülőmunkát végzek, az irodában sétálgatni butaságnak tűnik. Elég reggel, munka előtt elsétálni a metróig? A távolság egy kilométer. Ez elég ahhoz, hogy formában tartsam lábaim állapotát?

Márton András válaszol: A krónikus vénás elégtelenség esetén az úszás és a kocogás mellett a gyaloglás a legkedveltebb sport. Ezért lehet és kell is sétálni. A legalább 40-50 perces gyaloglás szintén nagyszerű kardioedzés.

Az irodában is végezhet néhány egyszerű gyakorlatot, hogy csökkentse a vér pangását a lábaiban. Ülve bokaízület hajlító és nyújtó mozdulatokat végezhet. Állva - lábujjhegyen fel és le. 10-12 sorozat óránként egyszer elegendő ahhoz, hogy javítsa a vénás kiáramlást a lábakból.

img
Alex: A visszeresség örökletes? Milyen életkorban és milyen intézkedéseket kell tenni, ha egy hozzátartozónak visszérbetegsége van?

Szandra: A fiam 3,5 éves. Ma észrevettem, hogy vénák vannak a lábán, a vénás mintázat elég jól látható. Ilyen még soha volt. Eddig csak egy kis véna volt látható a térd alatt, de most már a térd alatt és a térd felett is. Én is visszérbetegségben szenvedek, de nem számítottam arra, hogy a fiamnak is lesz ilyen korban. Meg tudná mondani, hogy mit lehet tenni, melyik orvoshoz forduljak, és hol kezelik a gyerekeket?

László: A visszeresség öröklődik a szülőkről a gyermekekre? Hogyan védekezhet az átlagember (városlakó) a betegség ellen? Milyen készítmények vannak a visszerek megelőzésére? Hasznosak a hosszú séták? A teniszezés vezethet visszerességhez? Köszönöm!

Márton András válaszol: A betegség egyik fő oka az öröklődés. Ennek oka a kötőszövet veleszületett gyengesége, a kötőszövet pedig a vénafal váza. Ha hajlamos a betegségre, évente körülbelül egyszer fel kell keresnie egy flebológust ellenőrzés és diagnosztikai intézkedések céljából. Mint minden más betegségre, a visszerekre is érvényes a szabály: a korai felismerés a siker kulcsa.

Viktor: Melyek azok a jelek, amelyek arra utalnak, hogy a lábak vénáival probléma van? Ne várja meg, amíg elkezdenek megjelenni és a bőr alatt kidudorodni. Vannak-e önvizsgálati módszerek, milyen időközönként kell elvégezni őket?

Alexandra: 44 éves vagyok, a véna egy része kissé kiugrik a jobb lábamon. Nem érzek fájdalmat vagy bármilyen problémát. A speciális kenőcsök használatának nincs hatása. Gyógyszeres kezelés nélkül sincs romlás. Szükségem van orvosra, és melyikre?

Маrina: Az ágyéki vénáim néha fájnak (mintha húznának). Fel kellene keresnem egy flebológust?

Ibolya: Kedves Márton úr. 43 éves vagyok, télen fitnesszel foglalkozom, és észrevettem, hogy estére jéghidegek a lábaim. Talán ártalmas a megterhelés? Mit tudna javasolni?

Márton András válaszol: Sajnos nehéz diagnosztizálni az állapotot, mivel a visszerek nem mindig mutatnak egyértelmű klinikai képet.

Ha a lábai duzzadtak és fáradtak, ha éjszaka görcsei vannak, ha fájdalmai vannak, ha furcsa csomókat vagy megnagyobbodott vénahálózatot észlel, ha pókhálós vénái vannak, vagy ha rokonainál is előfordul a betegség, akkor lépnie kell. Az esetek 97% - ában ez a varikózis!

img
Szilvia: Lehetséges megszabadulni vagy csökkenteni a visszereket a lábamban anélkül, hogy műtéthez folyamodnék? Édesanyámnak súlyos visszeres panaszai vannak, nekem pedig a szülés után kezdtek el tágulni a vénáim. Van valamilyen hatékony krém vagy tabletta?

Sára: Kérem, mondja, hogyan lehet a kiálló lábvénákat nem műtéti úton eltüntetni?

Béla:45 éves vagyok, az utóbbi 3 évben kezdtem észrevenni, hogy a jobb lábamon a véna kitágult, eddig nem volt semmilyen panaszom. Múlt héten vezetés közben éreztem, hogy a lábam elzsibbad és fáj. Mit csináljak? Ha megműtenek, mennyi ideig leszek munkaképtelen?

Valéria: Üdvözlöm! Öt éve vannak csomók és tágult vénák (felületes) a két lábamon. Az ultrahangvizsgálat vénabillentyű elégtelenséget mutatott ki. Műtétet javasoltak a vénák eltávolítására. Mondja, mik a következmények? Lehet sportolni (futás, kerékpározás, hegymászás). A belső vénák megbirkóznak a vénás visszaáramlással? Jobb tágult vénákkal élni, mint nélkülük?

Márton András válaszol: NEM javaslom a műtétet a pácienseimnek, amíg minden konzervatív technikát ki nem próbáltam. A modern készítmények lehetővé teszik, hogy műtét nélkül is kiváló eredményeket érjünk el. Például az egyik legjobb ma a Varixil krémgél. Ez a legnépszerűbb készítmény klinikánkon. Segít teljesen megszüntetni a visszerek tüneteit, erősíti az ereket és helyreállítja a lábak esztétikus megjelenését.

A krémgél formulát kutatóintézetünkben fejlesztettük ki. Egyedülálló regeneráló tulajdonságokkal rendelkező növényi kivonatok egész komplexumát tartalmazza. Különösen érdekes a fő hatóanyag — a csodabogyó növényi kivonata. Olyan speciális hatóanyagokat tartalmaz, amelyek teljes mértékben helyreállítják a véráramlást a vénákban és feloldják a vérrögöket.

img

A krémgél felvitele után helyi kompressziós hatást fejt ki, és kiküszöböli a kényelmetlen kompressziós alsónemű viselésének szükségességét. Ezzel párhuzamosan összetett vénajavító folyamatok indulnak be, amelyek végül megszabadítják az elnehezedéstől, a duzzadtságtól és a kozmetikai hibáktól. Határozottan ajánlom, hogy ezzel a termékkel kezdje el a visszerek megelőzését, sőt terápiáját is.

A radikális intézkedéseknek, például a műtéteknek is van létjogosultságuk, de jelenleg csak nagyon súlyos és speciális klinikai esetekben relevánsak.

Olga: Manapság rengeteg reklámot látunk a visszérellenes alsóneműkről. Mennyire hatékonyak? Vagy ez mind csak reklám?

Тamara: Meg tudná mondani, naponta hány órát kell és szabad kompressziós alsóneműt viselni?

Márton András válaszol: A kompressziós alsónemű viselése bizonyítottan hatásos, de nem mindig kényelmes vagy esztétikus. A Varixil krémgélnek is van helyi kompressziós hatása, de nem kell hozzá csúnya és kényelmetlen kompressziós alsóneműt viselni. Korábbi kérdésekre válaszolva, már bővebben beszéltem róla. Kérem, vegye figyelembe fentebb az oldalon található válaszaimat.

img
Laura: Üdvözlöm. Egy szupermarketben kaptam munkát, persze egész nap talpon vagyok. Mit tehetek a visszerek megelőzése érdekében, ha a lábamban már jelentkeznek a jelei?

Andrea: Nálam a visszeresség első jelei mutatkoznak, a vizsgálatokon elmondtam a specialistának. a válasz pedig: hölgyem, maga még nem látott visszerességet!!! Miért nem lehet megelőzési tanácsokat adni? Hogyan lehet lassítani a folyamatot?

Hajnalka: Kedves Márton úr! Ülőmunkát végzek, és esténként néha elkezd fájni a lábam. Vizuálisan nem látok pókhálókat vagy kidudorodó ereket. Megelőzésképpen kell-e varikózis elleni kenőcsöket és krémeket alkalmaznom a lábamra?

Márton András válaszol: A Varixil krémgélt a meglévő visszerek terápiájára és megelőzésére egyaránt ajánlom. Ez a mi hazai fejlesztésünk, amely többszörösen hatékonyabb, mint a legfejlettebb és legdrágább külföldi megfelelők. Ezek nem üres szavak, hanem konkrét adatok és számok, valamint számos klinikai vizsgálat eredményei. Ezenkívül ott van az én és az ezzel a készítménnyel dolgozó kollégáim gyakorlata.

A krémgél megakadályozza a betegség kialakulását, erősíti az érfalakat és normalizálja a véráramlást. Minél korábban kezdi el használni, annál nagyobb az esélye, hogy elkerülje a betegséget és annak következményeit, amelyek sajnos igen tragikusak lehetnek.

Edina: Hol kapható a Varixil? Az egészségügyi központ szerint sehol sincs most. Szörnyű vénáim vannak, és a műtét ellenjavallt a magas vérnyomás miatt.

Оlga: Üdvözlöm! Nekem a Varixil-t ajánlották. Nem találom sehol, meg tudná mondani, hol lehet megvenni?

János: Jó napot, Márton úr! Azt tanácsolták, hogy használjam a Varixil krémgélt, amely állítólag jó a visszerekre. De az én városomban nincs a gyógyszertárakban. Mit tegyek?

Márton András válaszol: Sajnos ma már nem vásárolhat Varixil krémgélt normál gyógyszertárakban. A készítményt tudományos struktúrák hozták létre, nem pedig egy magán gyógyszergyártó cég. A kutatóközpont a képlet tulajdonosa is egyben. Jelenleg a krémgélt korlátozott mennyiségben és speciális programok részeként árusítják.

Most például akár 50%-os kedvezménnyel is elérhető (a kúra megrendelésekor), és csak egy hivatalos sorsoláson keresztül, amelyet a rengeteg érdeklődő miatt kellett megszervezni. A promóció és maga a nyereményjáték azonban időben korlátozott. Hogy a közeljövőben megismétlődnek-e, nem tudni.

Az "Egészséges Magyarország" kampány részeként aVarixil visszér elleni készítményt országos nyereményjáték keretében osztják szét. A sorsoláson az ország minden 18 év feletti állampolgára részt vehet.

Akció érvényességi ideje bezárólag!

A Varixil promóciós termékre vonatkozó feltételek:
  1. Magyarországi tartózkodás
    A nyereményjátékon minden magyar állampolgár részt vehet az ország területén.
  2. Kizárólag személyes használatra
    Ennek célja az olyan viszonteladók elleni küzdelem, akik tömegesen próbálják beszerezni a Varixil, és a saját felárukkal továbbértékesíteni azt.
  3. Jelentkezzen a nyereményjátékban való részvételért
    Ez garancia arra, hogy részt vehet a programban, és megkapja az eredeti terméket.

Figyelem! a legjobb idő a visszerek elleni harc megkezdésére. Mivel az évnek ebben az időszakában javul a sejtek anyagcseréje az erekben, ami a hatóanyagok jobb behatolását eredményezi a sejtekbe, és 9-szeresére növeli a Varixil hatékonyságát.

MELYIK AJTÓ MÖGÖTT VAN AZ 50% KEDVEZMÉNY

img

Mindössze annyit kell tennie, hogy megadja a nevét és a telefonszámát.
Siessen! Hátralévő idő:
10 : 00

22800 HUF 11400 HUF

Gratulálunk!

Ön 50% kedvezményt nyert

OK


Hozzászólások:
img
Alíz Seremet
Amint megtudtam, hogy ez a krémgél kapható Magyarországon, azonnal megrendeltem, akkor még nem volt nyereményjáték. Teljes áron vettem. Szörnyű problémáim voltak a vénáimmal. Egy hét használat után már éreztem a javulást. Teljes kúrát vettem, és a befejezésével el is felejtettem a kidudorodó vénákat.
Itt vannak az eredményeim:
img
img
Egresi Anna
A vénák nekem is gondot okoznak. Fájnak, húzódnak, estére a lábam bedagad. Elfelejtettem, mikor viseltem utoljára szoknyát és ruhát, mindig nadrágban vagyok. Ki kell próbálnom, még nem hallottam róla.
img
Kovács Olívia
Márton András egy csodálatos specialista. Volt szerencsém találkozni vele.
img
Márton András
Olívia, üdvözlöm. És köszönöm a kedves szavakat!
img
Anikó Győri
A Varixil tegnap érkezett meg. Őszintén szólva, úgy érzem, mintha már az első használat is sokat segített volna. Folytatom a használatát. Gondolom, úgy lesz eredmény, ha az egész kúrát elvégzem.
img
Kelemen Mónika
Én is hallottam már róla valahol. Mintha egy ismerősöm rendelt volna magának. Nekem magamnak is komoly problémáim vannak a tromboflebitissel. Nyertem egy kedvezményt és úgy döntöttem, hogy megrendelem, nagyon reménykedem benne. Már nincs több erőm.
img
Zolkin Natália
Én is megrendeltem. Azt ígérték, hogy egy héten belül szállítanak, úgyhogy most várok.
img
Erdélyi Eleonóra
Mindannyiunknak vannak vénaproblémáink a család női oldalán. És leggyakrabban vérrögök miatt halnak meg. Ez az egész ijesztő. Tudom, hogy nem kéne elhanyagolni a problémát, de rettegek a műtéttől. Jó, hogy az orvostudomány nem állt meg.
img
Márton András
Eleonóra, a műtét már régóta a múlté, mióta megjelentek az innovatív technológiákon alapuló készítmények, mint például a Varixil. A műtét a végső megoldás, és sok szempontból veszélyes beavatkozás.
img
Pópa Mária
Ez nem csalás? Félek online rendelni.
img
Seres Kata
Mária, olvasta egyáltalán a cikket? Azért árulnak az interneten, mert a gyártási mennyiségek kicsik, és a termék még mindig új az országban. És ismerve a mi gyógyszertárainkat, olyan borsos árat kérnek... Ráadásul a fizetés csak átvételkor történik, ami azt jelenti, hogy először megnézi, ellenőrzi, majd fizet. És manapság a ruháktól kezdve a tévékészülékeken át a bútorokig mindent az interneten árulnak.
img
Pópa Mária
Csak nem vettem észre, hogy van utánvét. Akkor nincs kérdésem) Azt hittem, először el kell utazni a pénzt. Akkor megpróbálok én is kedvezményt nyerni.
img
Fekete Tünde
A program szerint rendeltem. Nem csaptak be, a kedvezményt beszámolták. Szerintem jobb megrendelni egy kúrát, és örökre elfelejteni a betegséget, mint úgy járni a gyógyszertárba, mintha a saját otthonunk lenne. Nagyon elégedett vagyok. A második hónap után a lábaim olyanok, mint az újak. Nézzék meg maguk is.
img
img
Radics Erika
Édesanyám mindig szenved a vénái miatt, meg fogom rendelni neki ezt a krémgélt, nagyon remélem, hogy segít. Szeretném megkérdezni, hogy vannak-e ellenjavallatok. Mert anyukámnak egy rakás krónikus betegsége van.
img
Márton András
Erika, üdvözlöm! Nem, ez egy teljesen természetes készítmény, és nincs ellenjavallata. Megrendelheti anélkül, hogy aggódnia kellene a mama egészsége miatt.
img
Radics Erika
Nagyon szépen köszönöm! Már megrendeltem.
img
Horváth Beáta
Az interneten található vélemények erről a Varixil-ról jók, meg kéne venni.
img
Nagy Zsanett
Egy nyereményjátékon keresztül rendeltem, semmi bonyolult, és a kedvezmények mindig jók. Egy héten belül megkaptam. Minden tisztességes, ne féljenek rendelni.
img
Némedi Erzsébet
Lányok! EZ EGY CSODA, az eredményeim: 2 hónap és a VÉNÁKKAL KAPCSOLATOS ÖSSZES PROBLÉMA ELTŰNT. Végre gyönyörűnek érzem magam! Rövid szoknyát vettem fel egy buliba! 10 éve nem hordtam szoknyát! Köszönet annak, aki feltalálta a Varixil-t.
img
img
Papp Orsolya
Üdv mindenkinek! Ez a krémgél sokat segített nekem!!! A vénáim már nem fájnak vagy viszketnek. Megszűnt a lábam esti duzzadása, pedig fodrász vagyok, és egész nap talpon vagyok. Újra megjelent a vágyam, hogy élvezzem az életet! Kiváló készítmény, kár, hogy túl későn szereztem tudomást róla.
img
Takács Zoltán
Szeretném kifejezni hálámat! Hivatásos sportoló vagyok, és az elmúlt években a megerőltetéstől komoly vénagondjaim alakultak ki. A Varixil segített megoldani a problémát.
img
img
Gergely Tilda
Energiával tölt fel az eredményeitek, barátaim! Rendeltem Varixil-t a nyereményjáték promóción keresztül. Megnyertem a kedvezményt, és pár nappal később megkaptam a terméket. Elkezdem a terápiát. A módszer természetesen egyedülálló, mint maga a specialista. Sokat olvastam róla.
img
Lukács Henrietta
Egész életemben visszérbetegségben szenvedtem, és nagyon remélem, hogy ez segíteni fog. Megrendelem!
img
Tóth Laura
Én is megrendeltem a Varixil krémgélt a férjemnek. A vénákkal kapcsolatos problémákat legyőztük. Műtétet javasoltak, de nem engedhetem meg magamnak, és a szívbetegségem miatt félek.
img
Dudás Enikő
Véletlenül találkoztam ezzel a cikkel, és itt a Varixil! Én is használtam! Nekem a nővérem hozta. Ismerősökön keresztül szerezte be valahogy. És most már otthonról is megrendelhető. Ő maga is ezzel szabadult meg a visszerektől, és hozott nekem. Sokat segít! Az erek sokkal kevésbé dudorodnak ki, és a legfontosabb, hogy a vérrögök feloldódnak.
img
Farkas Marianna
Várunk és meglátjuk)
img
Csüri Vera
Nehéz elhinni... De olyan sokan mondják, hogy működik, hogy működnie kell.
img
Dávid Katalin
Köszönöm, sokat segített! Nehéz volt a helyzet, a visszérnek nyoma sem maradt! Nem kellett mást tennem, mint részt venni egy nyereményjátékon, megvárni, amíg megérkezik a krémgél, és az utasítás szerint alkalmazni!
img
img
Pető Gabi
A vénák szörnyű dolog.. A nagynéném vérrög miatt halt meg. Én is elhanyagoltam a vénáimat. Azt hiszem, talán még mindig élne, ha megrendeltem volna neki ezt a krémgélt. Emberek!!! Gondoljanak az egészségükre!
img
Juhász Ilona
Tromboflebitiszem van, körbefutottam a specialistákat, hogy ne egy év múlva és jól megműtsenek, "némi" hálapénzt kértek. Mégis hogyan telne egy egyszerű nyugdíjasnak az ő tarifáikra? Megtaláltam az ön cikkét és megrendeltem a Varixil terméket. Elvégeztem két kúrát és azóta nem kínoznak a vénáim.
img
Ecsedi Katinka
Üdv. A Varixil segített megbirkózni a thrombophlebitissel. Segít enyhíteni a gyulladást és a duzzanatot. Továbbra is használni fogom, megmentett a műtéttől. Úgy gondolom, hogy maga a szervezet képes megbirkózni bármilyen betegséggel!
img
Simon Károly
Éppen nemrég akartam megint specialistához menni, már eldöntöttem, hogy elmegyek egy flebológushoz, készen állt egy csinos kis összeg, de most nem kell! Hallottam a Varixil-ról és úgy döntöttem, kipróbálom. Átmentem a kúrán, és az állapotom sokat javult. Rendeltem még.
img
Regő Izabella
Mint mondják, a fösvény kétszer fizet. A Varixil-ról a barátnőmtől hallottam, ő Németországban él. Ezzel a termékkel nagy port kavartak, csak a neve más, de az összetétele azonos. Találtam valami irodát, megrendeltem. Átvertek. Rendeljenek csak a gyártótól származó sorsoláson keresztül!
img
Taróc Kinga
Kiváló krémgél! A lábak sokkal kevésbé fájnak, a vénák kevésbé duzzadtak.
img
Maros Dalma
Tényleg segít a varikózus ellen. Egyébként Franciaországban nagyon népszerű.
img
Mikula Éva
Nagyon ajánlom a Varixil-t! Itt van az eredményem egy hónap után.
img
img
Török Dorottya
Sokat hallottam erről a krémgélről az ismerősöktől, és most én is rendeltem. Mindenkinek ajánlom, kevésbé duzzad a lábam, és este nem érzem a lábam olyan nehéznek, mint korábban.
img
Barta Ákos
Ez messze nem újdonság. Mindenki már ismeri ezt a készítményt. Aki pedig nem, az valószínűleg nem tudja, mi az a tromboflebitisz.
img
Lukács Edit
Már én is hallottam erről a termékről, talán a tévében.
img
Szilágyi Aranka
Üdv. Nagyon érdekes információ. Megpróbálom megrendelni, különösen az kedvezményekkel.
img
Juhász Tímea
Emberek, hol vették? A gyógyszertárban a mi városunkban nincsen.
img
Harsányi Georgina
Tímea, az eredeti Varixil, ami nem hamisítvány, KIZÁRÓLAG a hivatalos nyereményjátékon keresztül kapható. Én például 50% kedvezményt kaptam. Nagy kedvezményt kaptam.
img
Orbán Krisztina
Kiváló készítmény, megszabadított a vénagondoktól. Ezen a weboldalon keresztül rendeltem, a kedvezményprogram keretében. Kiderült, hogy nyereséges, ha egy teljes kúrát veszel.
img
img
Bence Virág
Szuper! Meg kell próbálnom, ez az, amire szükségem van.

Vegyen részt a nyereményjátékon
img EGÉSZSÉG A tudósok feltárják a kezeletlen visszerek rejtett következményeit?
Hogyan függ össze a demencia korai kialakulása és a visszeresség?
img Járvány Minden harmadik idős embert új betegségekkel diagnosztizálnak a vírus elszenvedése után
A vírus nemcsak a tüdőt, hanem más szerveket is érinthet, és ez különösen veszélyes a 65 év felettiek számára.